Selamat Datang ke Laman Rasmi Gabungan Mahasiswa UiTM SeMalaysia atau lebih dikenali sebagai GAMUS.
Penubuhan blog ini adalah untuk menyebarkan idealisme mahasiswa-mahasiswa UiTM dari seluruh pelusuk kampus di serata Malaysia, dari Kampus Perlis hingga ke Kampus Tawau, Sabah.

Sesiapa sahaja yang mempunyai pemikiran yang kritis dalam menghasilkan artikel mengenai mahasiswa, universiti dan hal2 akademik hantarkan artikel anda kepada kami melalui emel: gamusofficial@gmail.com

Segala artikel di dalam blog ini adalah hak milik setiap individu dan kami tidak akan bertanggungjawab terhadap apa-apa pandangan yang diutarakan.

Facebook GAMUS | Twitter GAMUS
MASUK

Friday, 27 April 2012

Emel Pelajar UiTM @isiswa.uitm.edu.my

 

Emel Pelajar ? Ramai sebenarnya yang masih tidak mengetahui akan kewujudan emel pelajar ini, adakah kerana kurang promosi? atau 'id name' untuk emel yang digunakan agak tidak bersesuaian, 'id name' untuk emel pelajar menggunakan number matriks pelajar dan sememangnya kurang releven untuk pelajar menggunakan emel ini secara kerap.

Setiap pelajar yang mendaftar sebagai pelajar UiTM dibekalkan dengan satu emel dengan menggunakan server hotmail.com dan domain name isiswa.uitm.edu.my, sebagai pelajar UiTM marilah kita eksploitasi kan emel ini untuk kegunaan kita dari menjadi satu projek 'gajah putih' untuk UiTM kerana projek emel ini menggunakan banyak dana yang telah dilaburkan.

Cara-cara untuk menggunakan emel pelajar  :

Login id     :  201xxxxxxx@isiswa.uitm.edu.my (number matriks@isiswa.uitm.edu.my)
Password  :  *Nombor Kad Pengenalan.

Login di sini > www.hotmail.com

Fungsi emel ini juga adalah untuk menjadi satu medium kepada pihak UiTM untuk memberikan segala info terkini melalui emel dan juga keputusan peperiksaan akhir pelajar, cadangan kami kepada Pihak pengurusan emel adalah - UiTM perlu untuk menggunakan satu page khas untuk emel seperti student Emel USM (rujuk:sini) supaya boleh memudahkan lagi pelajar-pelajar dan lebih mesra pelanggan. Tk

21 comments:

  1. saya dah cuba banyak kali..kenapa xdapat log in? mohon bantuan...rugi la kaalu buat mahal2 , banyak duit dilaburkan pastu xleh guna..mohon bantuan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bukak gune Microsoft Outlook..

      Delete
  2. key in your username as @isiswa.uitm.edu.my

    password is your IC no. (without '-')

    ReplyDelete
  3. That Microsoft account doesn't exist. Enter a different email address or get a new account.

    i've follow all the step, but this is the result

    ReplyDelete
  4. Memang semua kawan aku x boleh buka email tu....

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh bro. ni link utama. mail.office365.com

      Delete
  5. thanx bro..aku punya payah mula2..sebab dia automatik bukak guna microsoft, bukannya hotmail..haha..

    ReplyDelete
  6. aku tak bole bukak pon? cane eh cara betol nak bukak.

    ReplyDelete
  7. Fuh. Macam orang gila gak cuba. Bukak guna Microsoft Office Outlook baru boleh guna email uitm ni. Anyway, thanks for the info, it kinda helps me figuring it out :P

    ReplyDelete
  8. tak boleh pun..

    ReplyDelete
    Replies
    1. semua cara telah d gunakan tp still xleh buka huhuhhu..

      Delete
  9. dah try mail.office365.com .. xleh.. camne ye ? die kuar ni :-
    .
    We don't recognize this user ID or password
    Make sure you typed the user ID assigned to you by your organization. It usually looks like someone@example.com or someone@example.onmicrosoft.com. And check to make sure you typed the correct password.

    ReplyDelete
  10. salam nak tanya, isiswa tu memang takleh buka ke skg..? dah try semua link yg ada dlm blog ni tp x berjaya gak..

    ReplyDelete
  11. saya boleh login guna id diploma saya (tahun 2010) tapi untuk degree punya (Sept 2013) tak boleh. dah buka student portal pun tiada link untuk login email secara automatik. untuk intake kali ni tiada email yg disediakan ke?

    ReplyDelete
  12. Tak boleh nak log in lah admin. Macam mana ye? Serius dah guna semua cara :(

    ReplyDelete
  13. saya tak berjaya buka. macam mana ya?

    ReplyDelete
  14. saya pon xberjaya bukak. klau guna id diploma lepas. id degree ni xboleh. semua link da guna. ke mmg yg degree punye tak aktif lagi?

    ReplyDelete